Nog wat handige tips voor eigenaren van de Xbox One X

door | 16 jul 2018 | Xbox | 0 Reacties

Zorg ervoor dat u over de nieuwste “verbeterde” spelpatches beschikt

Omdat de Xbox One X veel spellen kan spelen met verbeterde graphics, framesnelheden, laadtijden of alle drie, wil je zeker weten dat je games zijn bijgewerkt.

Bekijk eerst onze lijst met games die al bij het opstarten zijn verbeterd of nog updates ontvangen: Xbox One X verbeterde gameslijst.

xbox one x
xbox controller

Pocket-lint

Je kunt ook zien welke van je games zijn verbeterd door naar Mijn games en apps te gaan en rechtsboven je geïnstalleerde games te filteren op ‘Xbox One X Enhanced Games’. Op die manier verschijnen alleen degenen met One X-patches.

U kunt dezelfde Xbox One S-kabels gebruiken

Als je een upgrade uitvoert van een Xbox One S naar een Xbox One X, kun je eenvoudig de One S verwijderen en exact dezelfde kabels gebruiken voor de nieuwe game console.

Als je een Xbox One vervangt, moet je de voedingskabel verwisselen omdat de oudere machine een externe power brick gebruikte terwijl de Xbox One X (en Xbox One S) interne power units hadden. Mogelijk moet u ook de HDMI-kabel verwisselen als de uwe bijzonder oud is. Het is het beste om te controleren of de HDMI-kabel geschikt is voor HDMI 2.0, omdat deze 4K 60Hz- en HDR-signalen kan verzenden.

Leg videomateriaal vast in 4K HDR

Naast de eigen Mixer-service van Microsoft, waarmee u livebeelden van uw gameplay via internet kunt streamen zodat anderen deze kunnen bekijken, kunt u ook maximaal vijf minuten aan gameplay vastleggen via de Game DVR-functie. En het wordt nu vastgelegd in 4K HDR op de Xbox One X.

Beeldmateriaal dat wordt gedeeld op Xbox Live wordt automatisch geconverteerd naar 1080p, maar u kunt het materiaal met volledige resolutie op een externe schijf opslaan voor gebruik elders.
We zullen meer tips en trucs aan dit artikel toevoegen als en wanneer we ze ontdekken. Voor nu hopen we dat je geniet van je nieuwe console.

Zorg ervoor dat je HDR hebt ingeschakeld op je tv

Hoewel je de Xbox One X met plezier kunt gebruiken op een 1080p Full HD-televisie, met het voordeel dat de verbeterde beelden nog steeds werken – zij het niet op de maximale resolutie – zul je zeker de beste prestaties halen uit het aansluiten op een 4K HDR-tv.

Maar zelfs als u een 4K HDR-tv hebt, moet u ervoor zorgen dat HDR is ingeschakeld voor de HDMI-poort die u met de Xbox One X wilt gebruiken. Veel tv-fabrikanten verzenden om redenen die het meest bekend zijn hun HDR-tv’s met HDR uitgeschakeld op elke poort.

U vindt een optie in de instellingen van uw tv (raadpleeg uw handleiding) om HDR in te schakelen. Op een moderne LG-tv met webOS, bijvoorbeeld, staat deze in de algemene instellingen vermeld als HDMI Ultra HD Deep Color, waar u HDR kunt inschakelen voor elk van de beschikbare HDMI-poorten. Alleen met deze ingeschakeld ziet u de HDR10 bredere kleuren en het contrast dat wordt gebruikt door de Xbox One X.

Dolby Atmos inschakelen

Als u een Dolby Atmos surround sound-systeem of soundbar heeft, moet u een app downloaden om ervoor te zorgen dat ondersteunde films de juiste geluidskanalen uitvoeren. Download de Dolby Access-app en volg de installatie-instructies. Het is eigenlijk best gemakkelijk.

Als u Dolby Atmos via een hoofdtelefoon wilt ervaren, moet u een eenmalige vergoeding van ongeveer €14,- betalen. De app is gratis als je alleen verbonden Dolby Atmos-luidsprekers of -versterker gebruikt.

Breid je opslagruimte uit

De Xbox One X wordt geleverd met 1 TB opslagruimte, maar met het oog op sommige verbeterde games kan dit meer dan 100 GB per stuk zijn, zelfs dat kan snel vol raken. Gelukkig kun je de opslag eenvoudig uitbreiden, maar een externe USB 3.0-harde schijf aansluiten op een van de drie meegeleverde USB-poorten. Dit betekent dat je dus meer games op je console kwijt kunt en meer online kunt spelen. Wil je meer lezen over games voor de Xbox One X? Klik dan op de link om er meer over te lezen!

Je kunt precies achterhalen hoe je dit kunt doen in onze handige gids: hoe je je Xbox One-opslag kunt upgraden met 2TB en meer. Na toevoeging kan de externe schijf worden ingesteld als de primaire locatie om games op te slaan en zelfs worden aangesloten op andere Xbox One-consoles, zoals vrienden, om elke geïnstalleerde titel te blijven spelen, zolang u bent ingelogd op uw eigen profiel.

Microsoft heeft met Xbox dit jaar totaal andere verkoopcijfers, klinkt dit interessant? Klik dan op de link om snel meer te lezen. Wil je daarnaast weten waar je op moet letten tijdens het kopen van Xbox? Klik dan op de link om meer te lezen over belangrijke punten bij aankoop van een Xbox.

Handige & leuke Video’s

De Xbox Live & Xbox Game Pass en Online spelen, hoe werkt het

Xbox Live Gold en Xbox Game Pass Als u online games wilt spelen, moet u zich abonneren op Xbox Live Gold. Maar het geeft je niet alleen de mogelijkheid om via internet tegen miljoenen andere spelers te spelen, maar het geeft je ook elke maand gratis spellen. En deze...

Nog een paar gave games voor de Xbox One X

Geweldige games voor de Xbox One X, vergeet dit niet te lezen! De Xbox One X is super en een echte krachtpatser; als u niet op de hoogte was, zal Microsoft u er alles over vertellen. Helaas, zoals je waarschijnlijk weet als je er een hebt gekocht, is die focus op het...

Welke games moet je gespeeld hebben als je de Xbox One X hebt

Geweldige games voor de Xbox One X Ongeacht welk aspect van de Xbox One X je aan het evalueren bent, het valt niet te ontkennen dat het krachtiger is dan de PlayStation 4 Pro. De Xbox One X overtreft Sony's console in CPU, GPU en RAM PK en is echt een beest op papier....

De Xbox One S is echt een krachtpatser

Xbox One S is ook een geweldige console Zo krachtig als de NVIDIA Shield is, of net zo goed geoptimaliseerd als de Apple TV, ze staan ​​niet in dezelfde klasse als de Xbox One S gameconsole als het gaat om het spelen van games. Natuurlijk is Xbox de duurste, maar het...

Alles wat je nog even moet weten over de Xbox One S

Microsoft heeft eindelijk een update uitgebracht De Xbox One S is de console die Microsoft drie jaar geleden had moeten leveren, maar er is weinig reden om te upgraden als je de originele console al hebt. Lees snel verder waarom dit zo is en bespaar veel geld door...

De Xbox, wat moet je echt weten voor dat je hem koopt

De Microsoft Xbox One, een van de meest populaire consoles? De Xbox One is niet de populairste gameconsole, maar het is nog steeds zo relevant als altijd. Als je nieuw bent op de Xbox, zijn er tal van geweldige functies waarvan je misschien niet weet dat ze bestaan....

De Xbox heeft dit jaar totaal andere verkoopcijfers

Verkoopcijfers niet meer bekend bij Microsoft Het is ongeveer drie en een half jaar geleden dat Microsoft officiële verkoopcijfers van Xbox One uitbracht. In november 2014 zei het bedrijf dat het 10 miljoen Xbox Ones had verkocht. Een beetje meer inzicht werd...