Gemakkelijk alle Nintendo Wii aanbieders, games en accessoires vergelijken en nooit meer te veel betalen

Alle console aanbieders onafhankelijk vergelijken voor de beste prijs

Alle informatie op een centrale plek gemakkelijk te vinden

Altijd als eerste op de hoogte van acties & kortingen

Met een paar simpele klikken de beste prijs met de beste voorwaarden

De Nintendo Wii is een topper

Toen de Nintendo Wii voor het eerst werd uitgebracht eind 2006, was het een revolutionair stukje technologie, een combinatie van een unieke game-ervaring met baanbrekende bewegingstechnologie .

De mix van leuke, intuïtieve interactie en de brede toegankelijkheid van Nintendo’s iconische games zorgden voor een game console dat een veel breder publiek aansprak dan de andere game consoles.

Tien jaar later is de Nintendo Wii misschien niet zo revolutionair mee, maar de aantrekkingskracht is niet veranderd. Nintendo is overgestapt naar een nieuwer systeem, maar als je een betaalbare game console wilt, is de Nintendo Wii nog steeds een goede keuze.

Voordelen

· Veel multiplayer games

· Betaalbaar

· Voor alle leeftijden

Nadelen

· Kan geen DVD’s afspelen

· Online spelen is moeilijk

· Grafische tegenvaller

Nintendo Wii – Anders dan andere consoles

Het meest opvallende kenmerk van de Wii is de controller. De Wii-afstandsbediening, ook wel de Wiimote genoemd, is een draagbare controller die reageert op bewegingen en fysieke knoppen biedt.

De Wii-afstandsbediening gebruikt een optische sensor om de bewegingen van de controller te volgen, waarbij nieuwere versies van de controller extra bewegingsdetectie mogelijkheden toevoegen met de Wii MotionPlus, een tweede sensor pakket dat ofwel aan de onderkant van de controller was bevestigd of eenvoudig in het apparaat was ingebouwd, genaamd de Wii remote Plus.

 

Nintendo Wii controllers

Een tweede meegeleverde controller, de Nunchuck genaamd, is een analoge joystick met twee trigger knoppen. Het is een joystick die bekabeld wordt aangesloten op de Wii-afstandsbediening. Deze Joystick heb je nodig voor sommigen spellen.

De Wii-afstandsbediening kan ook worden gecombineerd met een verscheidenheid aan accessoires zoals een stuur of een balanceboard. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel accessoires te vinden voor de Wii.

Nintendo Wii – Wat kunnen we aansluiten?

De Wii is veel kleiner dan de meeste gameconsoles, en is een compacte 6,2 x 1,7 x 8,5inch (HBD) wanneer deze verticaal is geplaatst.

De voorkant van het systeemheeft een gleuf waar de spellen in gestoken worden, terwijl de achterkant van hetsysteem twee USB 2.0 poorten heeft, een eigen AV-poort, een aansluiting voor de Wii Sensor Bar en een voedingsaansluiting.

Ga je voor de mini versie

Oudere Wii-systemen bevatten ook nog aansluitingen die een divers aantal apparaten van de oudere Nintendo GameCube ondersteunen, maar dit is in latere versies van de Wii verwijderd.

De versie van de Wii die Nintendo momenteel maakt en verkoopt, is een variant die de Wii Mini wordt genoemd. Dit is een gestroomlijnde versie van de console die geen Wi-Fi-connectiviteit en gerelateerde online functies ondersteund maar alleen gameplay van fysieke schijven biedt.

Nintendo Wii – Conclusie

De Nintendo Wii was een revolutie in gaming toen het voor het eerst uitkwam, maar in tegenstelling tot andere oudere systemen, is het niet per definitie goed verouderd.

De beste aspecten van de Wii zijn allemaal beschikbaar met de nieuwere Nintendo Wii U, die alle dezelfde games, controllers en accessoires ondersteunt, met een hele reeks extra functies. Het tijdloze apparaat blijft leuk voor iedereen en het brede assortiment games geeft je genoeg te doen.

Navigatie

Direct vergelijken

Acties