Gemakkelijk alle Nintendo Switch aanbieders, games en accessoires vergelijken en nooit meer te veel betalen

Alle console aanbieders onafhankelijk vergelijken voor de beste prijs

Alle informatie op een centrale plek gemakkelijk te vinden

Altijd als eerste op de hoogte van acties & kortingen

Met een paar simpele klikken de beste prijs met de beste voorwaarden

Nintendo Switch

Nintendo Wii

Nintendo DS

Goedkoopste aanbieder

PC voor vr games

✓ Nintendo Wii

€ 107

De Nintendo Switch is een succes

Eind 2017 kwam Nintendo met een nieuw game console genaamd de Nintendo Switch. Dit was de eerste Hybride game console. De console is nieuw, innovatief en anders volgens Nintendo.

We gaan uitzoeken of dat klopt. We gaan kijken naar de prestaties en de gebruiksmogelijkheden. Is de Nintendo Switch de toekomst?

Voordelen

· Multiplayer mogelijk

· Overal kunnen spelen

· Uniek design

Nadelen

· Nog niet veel games

· Scherm kan beschadigen door dock

· Batterij gaat niet lang mee

Nintendo Switch – Wat zijn de mogelijkheden?

Omdat de Nintendo Switch een hybride spelcomputer is, kun je zowel thuis als buiten gamen. De Switch is een wat grotere tablet die door in een dock te steken het beeld op een een TV weergeeft.

De zijkanten komen los en veranderen in een controller. Klik je hem uit zijn dock dan kun je hem als tablet spelcomputer gebruiken. Door de accu mogelijkheid kun je de spelcomputer overal mee naartoe nemen. Wel is de batterij snel leeg als je gamed. De accu gaat tussen de 3 en 6 uur mee.

Dat is natuurlijk ook niet vreemd met een scherm die alles games in full HD weergeeft. De Nintendo Switch beschikt namelijk over een scherm met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Je kunt er ook films op kijken als je even geen zin hebt om te gamen.

Hoe kom ik aan games voor Nintendo Switch?

De games kun je zowel online als fysiek in de winkel kopen. De games lijken op een soort SD-kaartje. Het kaartje kun je aan de bovenkant van de tablet insteken. De opslagcapaciteit van de kaartjes is vergelijkbaar met die van een Blu-ray disc.

De kaartjes hebben als voordeel dat ze enkel laag zijn dus de kosten van het produceren zijn lager. Dit houd in dat de spellen dus minder zullen kosten, maar wel een goede beeld kwaliteit leveren. Dat is een groot voordeel dus.

Nintendo Switch – Kan hij tippen aan zijn concurrenten?

Omdat de Nintendo Switch een Hybride spelcomputer is beschik je over een 6.2 inch scherm. Je kunt de Switch aansluiten op een dock om een groter beeld te krijgen.

De Nintendo Switch maakt gebruikt van een krachtige Nvidia Tegra-soc chip.

Deze chip zorgtvoor de verbluffende grafische prestaties. De Nintendo Switch beschikt over 32 GB aan geheugen en is uitbreidbaar tot 2TB.

De spellen van Nintendo zijn kleiner en zullen dus minder ruimte in beslag nemen.

Het is niet Nintendo zijn doel geweest de meest krachtige console te ontwikkelen, maar een die je gamen op een andere manier laat ervaren.

Veel plezier met de Joy-Con

De controller ook wel de Joy-Con genoemd dient ook extra aandacht te krijgen. Deze controller zit aan de zijkanten van de Nintendo Switch bevestigt.

Je kunt ze van de tablet afschuiven en los van elkaar gebruiken. Je kunt ook de twee delen van de Joy-Con in elkaar schuiven en dan in de houder plaatsen. Je krijgt dan een controller net als bij de PlayStation en Xbox.

Nintendo Switch – Conclusie

De Nintendo Switch is niet je gaming krachtpatser zoals de Xbox en PlayStation, wel is het een keer echt anders. Door dat het een hybride game Console is biedt het je meer mogelijkheden om je games te spelen.

Het is dus zeker een aanrader voor de minder serieuze gamers. De Nintendo Switch zeer geschikt familie spellen op te spelen of voor een avond plezier met je vrienden. Toch weer anders dan Monopoly of Ganzenbord