Gemakkelijk alle Nintendo DS aanbieders, games en accessoires vergelijken en nooit meer te veel betalen

Alle console aanbieders onafhankelijk vergelijken voor de beste prijs

Alle informatie op een centrale plek gemakkelijk te vinden

Altijd als eerste op de hoogte van acties & kortingen

Met een paar simpele klikken de beste prijs met de beste voorwaarden

De Nintendo DS/3DS een goede aankoop?

De release van de originele Nintendo 3DS afgelopen maart liep niet zo soepel als het huis van Mario misschien wel had gehoopt. Een te hoge prijs en een gebrek aan games na de release betekende dat veel handheld-gamers eenvoudigweg geen reden zagen om te gaan upgraden. Nu, een jaar later, is het de Nintendo 3DS wel gelukt te slagen?

· Voordelen

· Prima accu

· werkt goed

· groot beeldscherm

· Nadelen

· korrelig beeld

· slechts een joystick

· Log uiterlijk

Nintendo 3DS XL – Is groter beter?

Esthetisch hebben de 3DS XL’s niet meer de glanzende afwerking van het reguliere model maar een mat plastic materiaal aangenomen dat, als je het ons vraagt, er niet zo goed uitziet als zijn kleinere broer – maar het nieuwe plastic is wel een stuk vuilbestendiger.

Ondertussen zijn de de Select, Home en de veel bekritiseerde positionering van de styluspen zijn verplaatst naar de rechterkant van de Nintendo, waar deze veel gemakkelijker te bereiken is.

Een stuk meer geheugen

Een welkome aanvulling uit de doos is een verbeterd geheugen; waar de originele 3DS werd’ geleverd met een SD-kaart van 2GB, krijgt de 3DS XL een exemplaar van 4 GB om al je

Nintendo eShop-downloads op te slaan. De 3DS XL heeft wederom dubbele 0,3 megapixel camera’s en het 3D-effect op het bovenste scherm wordt bestuurd door een schuifregelaar, die deze keer iets groter is.

Nintendo 3DS XL – erg comfortabel

Ondanks dat hij groter is dan de 3DS van vorig jaar, voelt de XL dunner en veel Comfortabeler aan dan zijn voorganger. We ontdekten dat na langdurig spelen op de 3DS pijn kon krijgen aan je handen, maar dankzij het meer afgeronde design van het XL model is dit gelukkig veel minder een probleem.

Een van de beste veranderingen die Nintendo aan de buitenkant van de XL heeft aangebracht, is zijn scharnier. De originele 3DS was, wanneer hij werd geopend, een beetje los en kon slechts op één enkel punt worden vergrendeld.

De XL heeft nu twee vergrendelpunten, wat betekent dat gebruikers hun scherm nu volledig of half open kunnen zetten – perfect om het apparaat op een bureau te plaatsen en de stylus te gebruiken voor een touch-gameplay.

Geen vette vingers meer deze Nintendo DS

De matte kunststof afwerking betekent dat vingerafdrukken aan de binnenkant van het apparaat veel minder een probleem vormen, hoewel we niet denken dat de XL er in de buurt van zo goed uitziet als de originele 3DS in gesloten toestand.

De metallic lak aan de bovenkant van het apparaat is gewoon niet zo glad als het draagbare model van vorig jaar, en de XL ziet er wat dat betreft in de vergelijking wat goedkoop uit.

Nintendo Wii – Conclusie

Ondanks dat onze telefoons steeds meer in staat zijn om grote spellen te spelen blijft de ervaring via de Nintendo DS toch altijd beter. Het is gewoon net wat meer geschikt om mee te gamen.

De spellen die voor de DS worden ontwikkeld worden ook steeds van beter kwaliteit. Wil je dus een draagbaar game console die je overal mee naartoe kunt nemen? Dan is de Nintendo DS jouw keuze.

Navigatie

Direct vergelijken

Acties