Gemakkelijk alle Playstation consoles, games en accessoires vergelijken en nooit meer te veel betalen

Alle console aanbieders onafhankelijk vergelijken voor de beste prijs

Alle informatie op een centrale plek gemakkelijk te vinden

Altijd als eerste op de hoogte van acties & kortingen

Met een paar simpele klikken de beste prijs met de beste voorwaarden

Playstation, iedereen kent het

Playstation, iedereen kent het merk natuurlijk. De consoles van Sony zijn niet meer weg te denken uit de huidige wereld. Maar hoe begon het eigenlijk? Kan jij het nog herinneren?

De Playstation begon in 1994

Door de jaren heen heeft de Playstation een enorme evolutie doorgemaakt, het begon in 1994 allemaal met de Playstation 1. De PlayStation was het geesteskind van Ken Kutaragi, een Sony-manager die net klaar was met het beheren van een van de hardware-afdelingen van het bedrijf in de begintijd van Sony.

Het begon in 1988

De oorsprong van de console gaat terug naar 1988, waar het oorspronkelijk een gezamenlijk project tussen Nintendo en Sony was om een ​​CD-ROM voor de Super Famicom te maken

Nintendo en Playstation kregen ruzie

Hoewel Nintendo in maart 1991 het bestaan ​​van de Sony-deal ontkende, onthulde Sony een Super Famicom met een ingebouwde CD-ROM-station.

Sony ging nog bijna samenwerken met Nintendo maar de deal werd door Nintendo verbroken nadat beide partijen niet tot overeenstemming konden komen over hoe de opbrengst zou worden.

De Playstation moest een succes worden

Het doorbreken van het partnerschap bracht president Norio Ohga van Sony in verlegenheid, die reageerde door Kutaragi te benoemen als hoofdverantwoordelijke om het PlayStation-project te ontwikkelen om Nintendo weg te concurreren.

De originele PlayStation, die op 3 december 1994 in Japan werd uitgebracht, was de eerste van de alomtegenwoordige PlayStation-serie console- en handheld-gameapparaten.

De PS evolutie

De eerste evolutie van de PS consoles kwam in 2000 met de PS2. Toch kwam de eerste echte grafische revolutie in 2006 op gang, de PS3 was een enorme vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger en in 2013 kwam het nieuwste en laatste vlaggenschip van Sony op de markt. 

Ben jij op zoek?

Als je graag PS producten wil vergelijken of op de hoogte wil blijven van PS4 aanbiedingen dan raden we je aan om onze vergelijkingstool te gebruiken. Daar kun je alle actuele prijzen en aanbiedingen van dit moment terugvinden. Wil je nog wat meer weten over de ontwikkeling van Playstation, lees dan rechts verder.

De Playstation is een echt succesverhaal

Tegen december 2003 hadden de PlayStation en PS One een gecombineerd totaal van 102,49 miljoen eenheden verkocht waardoor het de eerste videogameconsole is geworden die 120 miljoen stuks verkocht.

In 2000 kwam er een broertje bij

Uitgebracht in 2000, 15 maanden na de Dreamcast en een jaar eerder dan zijn andere concurrenten, de Xbox en de Nintendo GameCube, maakt de PS2 deel uit van de zesde generatie videogameconsoles en is backward-compatibel met de meeste originele PlayStation-games.

Een slanker herontwerp

Net als zijn voorganger heeft het een slanker herontwerp gekregen. Het is de meest succesvolle thuisconsole ter wereld en heeft meer dan 155 miljoen exemplaren verkocht op 28 december 2012.

Op 29 november 2005 werd de PS2 de snelste game console om 100 miljoen verzonden eenheden te bereiken, waarmee de prestatie binnen 5 jaar en 9 maanden na de lancering werd volbracht. Een enorme prestatie als je kijkt naar alle hobbels in de weg van Sony.

Deze prestatie deed zich sneller voor dan zijn voorganger, de PlayStation, waarbij het 9 jaar en 6 maanden na de lancering nam om hetzelfde cijfer te bereiken. Dat de eerdere prestatie uniek was bleek dus wel.

In 2013 is de PS2-productie wereldwijd geëindigd, maar uit onderzoeken bleek dat veel mensen over de hele wereld nog steeds eigenaar zijn, zelfs nu de PS2 niet langer in gebruik is blijft hij populair. De PS2 blijft gerangschikt als de best verkopende console aller tijden tot 2015.

Playstation kopen?

Dan hebben we het natuurlijk over de PS4, een console waar ontzettend veel Nederlanders met veel plezier dagelijks gebruik van maken. Als je een Playstation kopen gemakkelijk wil maken lees dan verder.

Playstation aanbiedingen vergelijken

De Playstation producten zoals de PS4, PS4 Pro & PS4 Slim zijn tegenwoordig goed betaalbaar, maar de prijzen willen nog wel eens verschillen per aanbieder.

PS4 kopen? PS4 Pro kopen? PS4 Slim kopen?

Gebruik onze eenvoudige vergelijker om de beste prijs voor jouw Playstation product direct te vinden. Alle beschikbare producten zijn te vergelijken.

Zo betaal jij nooit meer teveel voor een Playstation product, klik op de button om een  product te selecteren dat je wil vergelijken. Ook voor alle andere game gerelateerde producten kun je gemakkelijk in het menu terecht.

Playstation 4 Slim

Playstation 4 Pro

Playstation VR

Playstation 4 Kopen

De Playstation 4 is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meestgebruikte consoles ter wereld. Ook in Nederland is de PS4 enorm veel verkocht. Zoals we van Playstation gewend zijn komt er na een aantal jaar een nieuwe versie uit.

PS4 Upgrade

In September 2016 heeft Sony er voor gekozen om de PS4 te upgraden met een slanker model. De PS4 Slim. Over dit model kun je hierlangs meer lezen.

Playstation 1TB?

Iets later kwam Sony met nog een verassing. De PS4 Pro, een krachtige Playstation met maar liefst 1TB opslag. Een PS4 1TB versie, wie had dat nou gedacht in 1994.

Playstation 4 aanbiedingen?

De huidige Playstation wordt nog steeds veel verkocht, maar je ziet dat de oudere modellen steeds minder verkocht worden. De verwachting is dat de PS4 Slim & PS4 Pro de komende tijd alle oude modellen in de winkels gaan vervangen zodat de oude PS langzaam verdwijnt.

Als je dus niet perse een slim model wil aanschaffen kun je onze site goed in de gaten houden, er zijn regelmatig PS4 aanbiedingen waarbij je goedkoop een PS4 kan kopen.

Playstation 4 Slim Kopen

De Playstation 4 Slim is zoals hiernaast besproken in 2016 uitgekomen als upgrade. Zoals bij elke Playstation zorgt Sony er voor dat er na 3 jaar een verbeterde versie van de PS uitkomt. En deze keer is dat niet anders. De PS4 Slim is weer een mooie toevoeging

PS4 Slim goedkoop?

De PS4 slim is niet eens zo gek duur. De nieuwe dunnere versie van de Playstation 4 is ongeveer 50 euro duurder dan zijn oudere broer, maar daar krijg je wel wat voor terug.

PS4 Slim 1TB?

Ook voor de PS4 Slim is er een 1TB versie uitgebracht. Zo kun je ook op de nieuwe dunner versie enorm veel opslaan zonder gedoe over schijfruimte.

Playstation 4 Slim aanbieding

Diverse retailers hebben regelmatig aanbiedingen met de PS4 Slim, het is een populair product en grote spelers willen nogal eens stunten met prijzen. De laatste tijd zien we dat vooral de PS4 Slim bundels erg veel de aanbieding in gaan.

Als je meer wil weten over de PS4 Pro, de tweede upgrade van de PS4 lees dan even verder aan de rechterkant waar we meer ingaan op deze PS4. De PS4Pro is het nieuwe beest van Sony.

Playstation 4 Pro Kopen

De Playstation 4 Pro, de verassing die nog even een maandje later uitkwam dan de PS4 Slim. Het verschil tussen de PS4 Pro en de Slim-versie is dat de PS4 Pro in sommige aspecten bijna 2x zo snel is. Hierdoor is de console geschikt voor gaming op een 4K televisie

PS4 Pro goedkoop?

De PS4 Pro is de duurste van de 3 modellen. Maar dat is ook niet gek als je kijkt naar de upgrade die de PS4 Pro heeft gehad. Een Playstation was nog nooit zo snel.

4K televisie en PS4 Pro

De PS4 Pro kan op 4K televisies veel hogere resoluties halen als zijn andere broertjes. Gamen wordt daardoor nog realistischer.

Playstation 4 Pro aanbieding

De PS4 Pro kopen met een aanbieding is op dit moment best lastig. De prijs wordt door Sony natuurlijk hoger gehouden i.v.m. de PS4 Slim of de normale Playstation. 

Toch raden we je aan om onze website goed in de gaten te blijven houden, we zagen namelijk ook met de PS4 Pro pakketaanbiedingen. 

Zodra we weer een actie zien kun je in onze vergelijker je slag slaan en die PS4 Pro goedkoop binnenhalen.

Wat doet Console4Fun voor mij?

Ben je niet in de producten van Sony geinteresserd maar op zoek naar een andere console zoals bijvoorbeeld de Nintendo Switch of Xbox One X?

Dan ben je bij Console4Fun aan het goede adres, wij vergelijken namelijk alle game producten. Zo kun je bij ons per merk alle beschikbare consoles & bijbehorende games vergelijken.

Ben je meer op zoek naar iets unieks? Of zoek je gewoon iets leuks voor je game verzameling? Kijk dan even op de game accessoires pagina, daar kun je namelijk allerlei dikke console tweaks vinden.

Denk bijvoorbeeld aan skins voor je controller, echte guns om mee te spelen, race sturen en andere tweaks om jouw gameprestaties te verhogen.

Kan ik ook PS+ kaarten kopen?

Speel je veel online en heb je een extra PS+ pakket nodig voor je online abonnement of wil je credits aanschaffen? Of ben je een Xbox Live gamer die graag weer online wil?

Alle (online) game kaarten zijn te vergelijken

Geen enkel probleem, ook deze goederen vergelijken we op prijs voor je zodat je nooit teveel betaald, en nog belangrijker zodat je niet opgelicht wordt. 

Let er op dat je niet opgelicht wordt

Er zijn namelijk veel malafide websites die valse of gebruikte e-cards verkopen. Dat doen we niet alleen voor de Playstation maar ook voor alle andere consoles zoals de Xbox. Zo kun je op een centrale plaats alle producten eenvoudig vergelijken.

Want voor de game console van Microsoft heb je namelijk Xbox live kaarten die je ook kunt gebruiken voor je online abonnement of credits.

Playstation 4 Slim

Playstation VR

XBOX One X

Nintendo Switch

Nintendo DS